Farligt avfall/oljeavskiljare-tvättrännor

Tömning av oljeavskiljare

Har du en verksamhet som kräver tvättrännor och oljeavskiljare så behövs regelbundna tömningar av anläggningen för att säkerställa dess funktion. Vi erbjuder dig regelbundna tömningar schemalagda efter lagkrav och din verksamhets behov. Efter tömning transporteras avfallet till en godkänd anläggning där det sedan återvinns och blir en del i det cirkulära kretsloppet. Du kan med andra ord vara trygg med att ditt avfall tas om hand på ett seriöst sätt av kunnigt branschfolk och kunna fokusera på din verksamhet.

Då detta avfall klassas som Farligt Avfall ska dessa uppdrag rapporteras av både producent och transportör i Naturvårdsverkets avfallsregister samt att en godsdeklaration skall upprättas av avsändaren.

Rapportera farligt avfall till Naturvårdsverkets avfallsregister

En utökad anteckningsskyldighet till Naturvårdsverket började gälla den 1 augusti 2020 och berör alla verksamheter som producerar, transporterar, samlar in, behandlar samt mäklar eller handlar med farligt avfall. Från den 1 november 2020 ska dessa verksamheter börja rapportera in antecknade uppgifter om det farliga avfallet till det nya avfallsregistret hos Naturvårdsverket.

Vem ska rapportera i avfallsregistret?

Alla verksamheter som:

  • Producerar farligt avfall
  • Transporterar farligt avfall
  • Tar emot farligt avfall i insamlingsverksamhet
  • Mäklar eller handlar med farligt avfall
  • Behandlar farligt avfall

Tillsynsmyndigheter kommer att ha tillgång till uppgifterna i avfallsregistret. Dessutom kommer uppgifterna att användas till Sveriges avfallsrapportering till EU samt till avfallsstatistik.

Vi hjälper dig - bli avtalskund

Västvärmlands LBC AB erbjuder alla avtalskunder att som ombud överta producentens rapportering till avfallsregistret och att upprätta en godsdeklaration.

Har du frågor?

Är du intresserad av våra tjänster och har frågor eller speciella önskemål? Ta kontakt med vår kundtjänst på telefon 0570-386 00 eller med vår kundansvarige.

Logotyp, Västvärmlands LBC
Med över 80 års erfarenhet erbjuder Västvärmlands LBC anläggning-, miljö-, maskin-, logistik och fjärrtransporter samt grus- och ballastprodukter - alltid med miljö i tanken!
Om oss

Våra kontor

phone-handsetsmartphonemenu